3 mei 2022 | Creatief, Werkwijze

Timeline journal: ideeën ter inspiratie

Niets fijner dan een onbeschreven boek. Je kunt er nog alle kanten mee op. Wat ga jij met je nieuwe Timeline journal doen? Doordat het een heel nieuw format is – een uitvouwbaar boek met daarin een lijn – heb je misschien wel wat ideeën nodig om te starten. Alle begin is moeilijk, maar heb je eenmaal de smaak te pakken, dan vind je waarschijnlijk snel nieuwe onderwerpen die vragen om uitwerking op een tijdlijn. Welke ideeën borrelen bij jou boven?

Begin met wat je kent, de wijze waarop je zelf al graag in een notitieboek, dagboek of bullet journal werkt. Of misschien zoek je juist een heel nieuwe insteek. De Leidraad die bij het Timeline journal hoort staat boordevol ideeën, dus vind je ongetwijfeld snel een idee om mee aan de slag te gaan.

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2021/12/Dankbaarheidsdagboek.png

Ideeën Timeline journal:

 • Dankbaarheidsdagboek
  De snelste weg naar een blij gevoel is waarderen wat je al in je leven hebt. Een schoon bed, een knuffel van je kind, een avond vrij om je favoriete serie te kijken, de maan die zo prachtig aan de hemel staat. Deel je tijdlijn in met de dagen van de week en schep ruimte voor iedere dag dankbaarheid. Je knapt er echt van op.
 • Reisverslag
  Een superfijn idee is om je reis van dag tot dag bij te houden in je Timeline journal. Er is plek genoeg om voor iedere dag een spread te maken (2 pagina’s naast elkaar) en alle details te verwerken in je Travel timeline. Zo maak je visueel hoe jouw reis zich ontvouwen heeft. Leef je uit, met knipsels, verhalen, tekeningen en meer. Het mooiste souvenirtje om aan je vakantie over houden!
 • Planner
  Een planning maak je het best in een Timeline journal! Want het grote voordeel daarvan is dat je overzicht krijgt over een langere periode, als je je planning uitvouwt. Nooit meer overvallen worden door een te grote workload? Koppel je planning dan aan een tijdlijn. Een dagplanning, een weekoverzicht, een maandplanning of zelfs een jaar… Je Timeline journal is in een oogwenk omgetoverd tot een overzichtelijke planner.
 • Autobiografie
  Verzucht jij ook wel eens: ‘ik zou er wel een boek over kunnen schrijven’? En koester je een stil verlangen om aan de slag te gaan met je levensverhalen? Dan helpt het Timeline journal je uit de startblokken. Koppel je herinneringen eenvoudig aan de tijdlijn. Al snel heb jij de rode draad gevonden, waarlangs je je verhaal vertellen wilt. En misschien is de wens daarmee al vervuld: je verhalen herinneren en bewaren, om ze ook weer door te geven.
 • Je zwangerschap
  Een bijzondere tijd in je leven vraagt om extra aandacht om het te beleven. Zo’n periode is een zwangerschap, waarin je zoveel nieuwe dingen meemaakt en je toeleeft naar de komst van je kindje. Je gezondheid, controles, de groei van de baby, de eerste keer dat je het voelt bewegen, het klaarmaken van de kinderkamer… zoveel om te plannen en te verwerken. Je Timeline journal is je houvast en laat je precies zien waar je zit in het proces. Een koester-document vol dierbare herinneringen is het resultaat. En is je kindje geboren? Dan start je gewoon een nieuwe tijdlijn voor alle eerste keren van dat eerste levensjaar.
 • Book-tracker
  Heb jij ook een doel gesteld voor dit jaar? Boekenwurm van de bovenste plank? Houd de boeken de je gelezen bij, inclusief jouw beoordeling, door ze op je tijdlijn te plaatsen. Zo houd je bij hoeveel boeken je al gelezen hebt, wat je ervan vond en… documenteer je ook nog eens alle titels die je al gehad hebt.

Verder lezen? Meer blogs met ideeën

Inspireer anderen op social media!
Ontvang jouw Timeline journal
Shop

Laat me weten waar jij het Timeline journal voor inzet!

Christa Smits Tortel Timelines