27 maart 2022 | Creatief, Werkwijze

Zo begin je een Timeline journal

Ben jij ook benieuwd wat chronologie voor jou kan doen? Dan heb je met het Timeline journal alvast het juiste instrument in handen. Want hier ben je, in het nu. En je staat op het punt om door de tijd te reizen. Naar lang vervlogen tijden, of misschien wel naar een punt in de toekomst.

Zet je smartphone in de vliegtuigstand, maak een grote pot thee en zoek een lichte ruime werkplek om een kickstart te kunnen geven aan jouw Timeline journal. Het werkt fijn als je het Timeline journal een stukje uit kunt vouwen, dus kies een tafel of bureau met flink wat oppervlak. En zorg natuurlijk voor een goed gevulde etui en sticky notes en potloden om eerst ruimte te geven aan een brainstorm.

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2021/09/Trackers.png

Stappenplan: Zo begin je het Timeline journal

 • Welke doel heb jij voor je Timeline journal?
  Allereerst moet je weten hoe jij de Timeline journal in gaat zetten. In het instructieboekje vind je tal van voorbeelden hoe je een tijdlijn handig, leuk en verdiepend kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een afgebakende periode zoals een reis of een zwangerschap. Of juist voor een tijdperk, zoals familieverhalen of jouw persoonlijke levensverhaal. Ben je van plan om vooruit of achteruit te kijken? Je vertrekt pas als je je bestemming voor ogen hebt.
 • Wat zijn je verwachtingen?
  Leuk om even na te denken over wat jij zoekt in Timeline journaling. Wil je ruimte krijgen in je hoofd, plannen en vooruitkijken, informatie vastleggen en overdragen of simpelweg creatief bezig zijn? De kans is groot dat je dat vindt én meer. En juist daarom is het mooi om je verwachtingen nog even te onderzoeken voor je start. Wat heb jij nodig?
 • Deel je Timeline journal in
  Nu je weet welk doel je Timeline journal dient is het tijd om de lijn te verdelen in gelijke tijdvakken. Want de kracht van het werken met tijd is juist dat je vasthoudt aan een vaste tijdsindeling. Dat is de essentie, waardoor er veel inzicht kan ontstaan. Zeker als je de tijdlijn uitvouwt en je zicht krijgt op een lange tijd: Waar kwam alles samen, waar zit juist veel ruimte? Hoe hangen gebeurtenissen samen met elkaar en wat hoort bij elkaar?
 • Een duik in je verleden… of je toekomst natuurlijk
  Nu ben je er helemaal klaar voor: laat je gedachten maar stromen. Misschien wil je lang terug in de tijd en heb je wat herinneringen wakker te maken. Oude foto’s, dagboeken of reisverslagen kunnen helpen om informatie te krijgen. Start met het plakken van geeltjes, of gebruik een potlood voor de eerste aantekeningen in je tijdlijn. Langzamerhand worden de eerste contouren zichtbaar en vul jij op een wijze die bij jou past je tijdlijn…

Bij het Timeline journal vind je een boekje voor meer inspiratie en een stappenplan. Want zodra je van start bent gegaan valt er nog zoveel meer te halen uit je tijdlijn. Zelf aan de slag? Bestel het Timeline journal en laat je verrassen door deze gloednieuwe methode

Inspireer anderen op social media!
Zelf Timeline journaling uitproberen?
Bestellen