31 december 2021 | Nieuws

2021… Tortel in vogelvlucht

Voor iemand die werken met een tijdlijn introduceert, is het natuurlijk onontkomelijk om aan het einde van het jaar de belangrijkste mijlpalen chronologisch weer te geven. En dat doe ik met plezier, wat heb ik een bijzondere dingen beleefd dit jaar. Met op de allerlaatste dag, als klap op de vuurpijl, mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel! De belangrijkste mijlpalen op weg naar de lancering van het Timeline journal…

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2021/12/Inschrijving-Tortel-Timelines-bij-KvK-scaled.jpeg

Mijlpalen Tortel Timelines 2021

Januari

In januari broed ik vaak op een nieuw plan voor het op handen zijnde jaar. Zo ook in 2021. Alles wat je uitspreekt heeft meer kans om werkelijkheid te worden, dus app ik een vriendin. ‘Mijn verlangen is een product te ontwikkelen waarmee mensen verhalen kunnen ordenen op een tijdlijn.’ Ik had de kracht ervan bij toeval ontdekt, toen ik mijn levensverhaal chronologisch ordende op een zelf geknutselde tijdlijn. Het bracht me enorm veel overzicht, inzicht en plezier. Naar mijn idee ontbrak het echter als instrument in de winkels en daar moest nu maar eens verandering in komen.

Februari

‘En? Hoe staat het met je tijdlijn-idee?’ Het appje haalt me uit de wacht, ik vind dat ik minstens wat uitwerking moet kunnen laten zien. Dus ik neem haar aanbod om te sparren met beide handen aan en schrijf als voorbereiding mijn eerste ideeën uit. Ze is meteen laaiend enthousiast. Dus van wat schetsen en woordenwolken maken, ga ik over tot diepgaand onderzoek en serieus schrijfwerk.

Maart

In maart heb ik mijn plan klaar, zie ik scherp voor me welke mensen ik wil bereiken en welke vorm het moet krijgen. Ik gooi al mijn know how in de strijd, werk geconcentreerd aan mijn droom: Een Timeline journal ontwikkelen en mensen handreikingen geven om ermee aan de slag te gaan. Eerst een basiseditie, voor iedereen die iets met schrijven, ordenen, tekenen of documenteren heeft.

April

Als je in een flow zit kan het snel gaan! De vele vroege uurtjes en late doorwerk-avonden resulteren in een manuscript dat rijp is om te delen met een uitgever. Dat kan er voor mij maar één zijn: Uitgeverij MUS. Wat ben ik dankbaar als ik per omgaande een positieve reactie krijg. Ook zij hebben vertrouwen dat het Timeline journal veel mensen blij kan maken.

Mei

Uitgeverij MUS en ik sluiten een contract, we gaan samen aan de slag om het Timeline journal waar te maken. En aangezien ik niet alleen boeken wil schrijven, maar mensen ook in workshops mee wil nemen in de wereld van chronologisch werken, bereid ik me voor op de start van een bedrijf, met de naam Tortel Timelines.

Juni

Een bedrijf moet ook vindbaar zijn en een auteur heeft een gezicht nodig… Dus komt er een fotoshoot en schrijf ik teksten voor een nieuw te ontwikkelen website. Daarnaast start ik met de voorbereidingen op mijn tweede boek: de Lifetime-editie.

Juli

Ik kan het allemaal zelf heel logisch vinden, maar wat vindt mijn doelgroep, de gebruiker van het product? Ik vind het heel belangrijk hun mening te horen. Daarom richten we een testpanel op, de interesse is overweldigend en veelbelovend.

Augustus

Als het testpanel aan het werk is met de dummy, ontwerpt de uitgeverij mijn logo en huisstijl voor Tortel Timelines. En ik schrijf gestaag verder aan mijn tweede boek.

September

De feedback en mooie voorbeelden van hoe mensen het Timeline journal gebruiken stromen binnen. Het geeft mij de gelegenheid om de inhoud van het instructieboekje (Leidraad) nog verder aan te scherpen.

Oktober

En dan is het tijd voor de opmaak van de Leidraad. Want een nieuw product vraagt om veel goede voorbeelden. De input van het testpanel geeft ons daarbij richting: we verbeteren en tweaken, net zo lang tot we een Leidraad vol prachtige ideeen en illustraties hebben. In oktober is ook mijn website klaar, vanaf dan is alle informatie over het Timeline journal in the open en stromen de eerste reserveringen van mijn boek al binnen.

November

Ook de vormgeving van het boek is helemaal klaar. De uitgever zet de aanbiedingsfolder voor de winkels online. En ik leg de laatste hand aan mijn boek over werken met je levensverhalen. Deze tweede uitgave in de reeks Timeline journals staat gepland voor de zomer van 2022.

December

Ik ben er helemaal klaar voor, het wachten is op het moment dat de boeken van de drukpers rollen. Zodra het boek beschikbaar is, is deze overal in het land en online te koop, ook bij mij. Vanaf 2022 is Tortel Timelines een bedrijf dat geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel. En daar zet ik vandaag, op 31 december mijn handtekening voor.

Mijn verlangen voor 2022?

Ik verlang naar het moment dat de basisuitgave in de winkel ligt… nog een paar weken wachten. Ik verlang naar het afmaken van deel 2; de lancering van de Lifetime editie in de zomer. Naar mooie ontmoetingen, inspirerende sessies en blije mensen.

Oh ja en naar een beetje meer slaap!

Deel dit nieuwsbericht op social media!

Vergelijkbaar nieuws