14 februari 2023 | Nieuws

'Al doende ontdekte ik mijn zachte kracht'

Christa, vertel eens hoe je zelf iets had aan de inzet van een tijdlijn. En wat heb je er nu aan om terug te blikken op de weg die je hebt afgelegd?’ Die vraag krijg ik vaak en terecht!

Niert verdoezelen, maar aangaan

Ik ben een laatbloeier. Of een veel-te-jong bloeier. Hoe dan ook: na een sterk en stoer begin viel mijn leven van de ene op de andere dag als een kaartenhuis in duigen: moe, bang en somber. Er was werk aan de winkel en er ging nogal wat op de kop. Werk, geloof, relatie, familiebanden… alles rammelde en schoof. Daar waar andere mensen hun leven al lang op de rit hadden, ging ik terug langs af. Dat was het begin van een lange weg vol tranen, zoeken, uitproberen. Gelukkig met liefdevolle hulp.

In de loop der jaren leerde ik beter voelen en ontdekte ik wat bij mij paste. Toch vond ik het moeilijk om me te verzoenen met de ‘tussentijd’ die ik nodig had gehad. Tot ik besloot om mijn levensverhaal nou eens echt recht in de ogen te kijken. Niet verdoezelen maar aangaan. Juist ook de periodes waar ik me voor schaamde. Ik kocht een rol papier en vulde een tijdlijn van mijn leven. Data, mijlpalen, episodes, liefdes, activiteiten, plaatsen… ik puzzelde ze langzaamaan op hun plek.

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2023/02/Christa-Smits.jpeg

Mijn unieke levensweg omarmen

Al doende ontstond er overzicht en samenhang. Ik kreeg zicht op tijd, op ontwikkeling, oorzaak en gevolg. Losse ervaringen bleken een plek te hebben in een groter geheel. Het werd logisch en invoelbaar en mijn oordeel viel weg. Door fris te kijken ontstond een nieuw en ruimer verhaal om in te wonen. Ik ontdekte mijn zachte kracht, die juist in die periode van ogenschijnlijke stilstand groeide en zichtbaar werd. Zo kon ik mijn unieke levensweg omarmen.

Lijn in je verhaal

‘Dat ideetje van die tijdlijn… het was te mooi om het niet met anderen te delen, daarom ontwikkelde ik het Timeline journal. Om kleine en grote verhalen te vangen, over je leven van dag tot dag, een reis, een innerlijke tocht, ziekte, ontwikkeling of je planning.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Ik denk dat we zoveel winnen kunnen in ontmoeting, in het uitwisselen van verhalen. In het zichtbaar en hoorbaar maken van onze ervaringen en daarin te ontdekken hoe we allemaal ontdekkingsreizigers zijn. Dit jaar staat de agenda al vol, met mooie workshops. Volg de workshop Lijn in je leven en creëer inzicht in je eigen levensloop. Of ga mee naar buiten voor een wandeling waar beweging, ontmoeting én levensverhalen samen komen: Levensloopjes!

 

Deel dit nieuwsbericht op social media!
Workshops Tortel Timelines
Meer informatie