26 maart 2022 | Nieuws

Boekpresentatie Timeline journal: 13 mei 2022, 20.00 uur

Op 13 mei 2022 is de boekpresentatie van het Timeline journal, bij Boekhandel Roodbeen in Nijkerk. Het gaat om een geheel nieuw en uniek concept op het gebied van journaling. Christa Smits, bedenker van het Timeline journal werkte hiervoor samen met Uitgeverij MUS, van onder andere de succesvolle reeks Mijn bullet journal (meer dan 250.000 exemplaren verkocht). Christa’: Door letterlijk lijn aan te brengen in je verhaal, ontstaat er een waardevol perspectief.’

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2021/09/Timeline-journal-starten.png

Het Timeline journal: een leporello

Het Timeline journal is een leporello met een lengte van maar liefst 8 meter. Het uitvouwbare notitieboek met daarin bullets en een lijn vormt de basis waarmee je meteen aan de slag kunt: in woord en tekst, maar ook met handletteren, tekenen en andere creativiteit. Je werkt erin als een normaal notitieboek, maar vouwt het ook eenvoudig uit, waardoor er overzicht ontstaat.

Uitleg van Christa over wat een Timeline journal is en hoe het eruit ziet.

Een nieuwe werkwijze

Het Timeline journal is een vondst voor iedereen die op creatieve wijze structuur wil aanbrengen en uit wil zoomen. Het is een uitdagend nieuw product voor de liefhebber van schrijven in een dagboek, journaling, autobiografisch schrijven, maken van reisverslagen of planners. Met deze nieuwe werkwijze gebruik je chronologie in jouw voordeel. De lichtgrijze puntjes en de doorlopende lijn geven je houvast, maar bieden volop ruimte voor eigen invulling. Een Leidraad vol uitgebreide instructie, voorbeelden en illustraties biedt volop inspiratie. De elegante slipcase beschermt je persoonlijke creaties: verhalen zijn er immers om te bewaren en wie weet om te delen.

De kracht van chronologisch werken

Christa: ‘Ik ontdekte de kracht van chronologisch werken toen ik mijn levensverhaal ordende op een tijdlijn. Ik verwachtte alleen meer overzicht, maar kreeg er een kans tot reflecteren mee cadeau. Dat er geen mooie materialen te koop waren om een tijdlijn te maken verbaasde me. Want de werkwijze is in te zetten voor zoveel verschillende onderwerpen. Of je nou achteruit wilt kijken of naar de toekomst: een tijdlijn biedt de structuur waardoor je snel overzicht en inzicht creëert.

In coaching en loopbaanbegeleiding wordt de werkwijze al veelvuldig gebruikt. Maar een fijn instrument ontbreekt nog. Dit was voor mij aanleiding een format te ontwikkelen waardoor nog veel meer mensen de voordelen van chronologisch werken kunnen inzetten.’

De boekpresentatie is:

  • op vrijdagavond 13 mei 2022
  • om 20.00 uur, open inloop vanaf 19.30 uur
  • bij Boekhandel Roodbeen
  • Plein 5, 3861 AB Nijkerk

Van harte welkom!

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2021/09/Christa-055-aangepast.jpg
Deel dit nieuwsbericht op social media!
Bestel het Timeline journal bij Christa
Shop

Vergelijkbaar nieuws