17 juni 2023 | Nieuws

Libelle Zomer Vakantieboek 2023: 'De tijdlijn gaf mij inzicht, zodat ik weer vooruit kon'

Deze zomer in het Zomer Vakantieboek 2023 van de Libelle een uitgebreid interview met Christa Smits! Wat bracht de schrijfster ertoe om een tijdlijn in te zetten? En hoe maak je een overzichtelijke tijdlijn, van je leven of… van deze zomer? In het Zomerboek is een uitgebreide beschrijving opgenomen van een Traveltijdlijn.

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2023/06/Interview-Christa-Smits-in-Libelle-Zomer-2023.png

Libelle Zomer Vakantieboek 2023 over Christa Smits

In een moeilijke periode van haar leven besloot Christa een tijdlijn te maken van haar leven. Ze kocht een dikke rol papier en tekende een doorgaande lijn. Alles kreeg een plek, de mooie én moeilijke momenten. En al doende ontdekte Christa veel nieuwe dingen over zichzelf. Christa: ‘Door het chronologisch ordenen kwam er rust, inzicht en ruimte en ik vond mijn zachte kracht.

Christa: ‘Op een tijdlijn mag alles er zijn, het wordt zichtbaar hoe ieder stukje levenservaring bijdraagt aan je eigenheid. En er ontstaat ruimte voor reflectie: want klopt het verhaal dat je over jezelf kent nou eigenlijk wel? Of zijn er misschien wel heel nieuwe invalshoeken te vinden waarmee je jezelf meer recht doet?’

‘In het herinneren en vertellen kun je op zoek gaan naar een ruimer verhaal, waar je mee vérder kunt’

Hoewel veel meer mensen werken met een tijdlijn was er geen mooi notitieboek te vinden om een levenslijn in te maken. Christa, opgeleid als maatschappelijk werker én communicatieadviseur, besloot het boek zelf te maken. In 2022 verschenen twee boeken van haar hand: De basisuitgave van het Timeline journal (voor allerhande creatieve tijdlijnen) en de Lifetime editie van het Timeline journal (voor het maken van een tijdlijn vol levensverhalen).

Aansluitende workshops

In het  vertellen van verhalen ligt zoveel kracht verscholen. Het herinneren, vertellen en plaatsen in de tijd is een louterend proces. Christa zet deze methode, die ook onderbouwd wordt met wetenschappelijke inzichten vanuit levenslooppsychologie, in in haar workshops. Zo kun je met Christa de natuur in voor een Levensloopje: een bijzondere combinatie van wandelen, ontmoeting, zicht krijgen op je levenslijn en reflectie. De workshop Lijn in je leven is er voor mensen die in een dag de rode lijn in hun eigen leven willen ontdekken. Een prachtige kennismaking met autobiografisch werken. En wil je diepgaand aan de slag met een levensboek? In september start een serie van 7 workshops om je levensboek te schrijven!

Check de agenda voor alle workshops

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2023/06/Libelle-zomer-Vakantieboek-2023-Quote-Christa-Smits.png
Deel dit nieuwsbericht op social media!