19 februari 2023 | Nieuws

In één dag lijn in je leven!

Tortel Timelines gelooft in de kracht van verhalen. In herinneren en vertellen, in ordenen en ontdekken. Want niet alleen wát je beleefd hebt in je leven bepaalt hoe jij in het leven staat, ook hoé je herinnert. Toch is het niet altijd nodig om een hele autobiografie te schrijven als je zicht wilt krijgen op je levensloop. In deze workshop van een dag duiken we in de vier belangrijkste dimensies van je leven. Aan de hand van herinneringen ontdek je heel natuurlijk wat nou echt bij je past, wat jouw levensthema’s zijn en welke rode draden zichtbaar worden.

Interactief en persoonlijk

Christa Smits, auteur en begeleider van de workshop: ‘In de workshop Lijn in je leven zetten we een tijdlijn in. We schetsen simpelweg de contouren; een lijn vol episodes, mijlpalen en keerpunten. Al doende verrijken we die met soms heel gedetailleerde herinneringen. Mooi is ook dat je al snel merkt dat je herinnering altijd een vertelling is, door de ogen van het heden. Daarin zit veel ruimte, om vanuit een andere invalshoek je verhaal te verrijken. Het kan je veel inzicht opleveren en een ruimer verhaal dat je beter past.’

De workshop, met maximaal zes deelnemers, is een verrassende ervaring. Je werkt natuurlijk aan je eigen levenslijn, maar in de interactie met de andere deelnemers gebeurt zoveel extra’s. Christa: ‘De visuele weergave van gebeurtenissen in de tijd schept meteen al ruimte om te reflecteren. We gaan echt aan de slag met verhalen; we beleven en vertellen en raken zo verschillende dimensies van je leven toén en in het hier en nu: De rollen die je speelt in je leven, de plek waar je je thuis voelt, dromen die jou motiveren, het grotere geheel waar je aan bij draagt. Je wordt je bewust van jouw unieke reis, je eigen identiteit. En ontdekt al doende wat je mee wilt nemen in de volgende stap die jij wilt zetten op je levenspad.’

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/06/Voorbeeld-van-een-levenslijn.png

Workshops Lijn in je leven 2023

De workshops Lijn in je leven vinden plaats bij Tortel Timelines in Nijkerk. Op aanvraag kan deze workshop ook op locatie worden gegeven.

Wel behoefte aan herinneren en terugblikken? Niet om in het verleden te blijven hangen maar juist om je nog bewuster te richten op een betekenisvol leven? Raadpleeg de agenda voor de diverse data en meld je aan!

Deel dit nieuwsbericht op social media!
Workshop Lijn in je leven
Aanmelden