13 maart 2023 | Nieuws

Wat zijn de verschillen tussen de twee Timeline journals?

‘Welk Timeline journal moet ik nou kiezen? De groene basisuitgave, of toch de zwarte Lifetime editie? Wat is het verschil en welke past beter bij mij?’

Sta jij ook op het punt om een Timeline journal te kiezen maar weet je nog net niet helemaal zeker waar je voor moet gaan? Hier lees je wat de overeenkomsten zijn maar ook waarin de twee Timeline journals zich van elkaar onderscheiden. En je kunt een kijkje nemen; een preview in de Leidraad die bij iedere uitgave zit. Zo ontdek je precies de verschillen en wordt kiezen een peulenschil.

Eerst de overeenkomsten tussen de Timeline journals...

Of je nou voor een groene of zwarte Timeline journal gaat… in beide gevallen krijg je een prachtige cassette maar daarin:

  • Een Timeline journal: een verrassend notitieboek, waarin je net als in een ander schrift lekker kunt schrijven, tekenen en journalen. Maar wat bijzonder is: Het Timeline journal is zigzag gevouwen en heeft geen rug. Deze bindwijze heet een leporello! Daardoor kun je het notitieboek uitvouwen en op een doorgaande lijn journalen. Zo maak je met een Timeline journal in een handomdraai een doorgaande tijdlijn vol verhalen, herinneringen of plannen.Als je dat nog nooit gedaan hebt denk je nu misschien… een tijdlijn? Hoe dan? En wat levert dat op? Een heleboel nieuwe mogelijkheden, qua werkwijze, overzicht en inzicht! Vind meer inspiratie over Timeline journalen.
  • Daarnaast tref je een Leidraad aan: een begeleidend boekje dat je meteen uit de startblokken helpt. Met heel veel leuke vormgeving en prikkelende inhoud. Want het is wel heel erg prettig om wat meer te weten te komen over wat het werken op een tijdlijn je bieden kunt. Je vindt uitleg, een rekenhulpje om je tijdlijn handig in te delen en heel veel mooie voorbeelden.

Tot zover de overeenkomsten. Maar waar zitten nou de verschillen?

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/10/Leporello-Timeline-journals-scaled.jpg

Timeline journal - Basisuitgave (groen)

Een Timeline journal is een Timeline journal, welke kleur je ook kiest. Het verschil zit in het begeleidende boekje; de Leidraad. Bij de groene versie (de Basisuitgave) is het boekje vooral bedoeld om jou een heleboel leuke ideeën te geven om zelf aan de slag te gaan. Je vindt tal van onderwerpen waar je een tijdlijn over maken kunt en vindt daarbij een heleboel illustraties van hoe je de tijdlijn in kunt richten. Dus wil jij gewoon nog open houden waar jij je Timeline journal voor in zet, zoek je vooral inspiratie door mooie tijdlijnen, leuke vormgevingselementen en toffe illustraties? Dan biedt de groene Basisuitgave je een Leidraad die je daarbij ondersteunt. 

Leidraad Timeline journal inzien >

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2023/03/Tijd-en-plaats.png

Timeline journal - Lifetime editie

Weet jij al dat je je tijdlijn echt in gaat zetten voor het vertellen van je levensverhaal? Heb je behoefte om gebeurtenissen op een rijtje te zetten en daar inzichten in te vinden? Wil je herinneringen ordenen in de tijd? De Leidraad bij de zwarte Lifetime editie biedt je een complete werkwijze om een levenslijn te maken. Het boekje zit vol leuke vragen, invulvelden en triggers om herinneringen wakker te maken. Supermooi als je zicht wilt krijgen op je ontwikkeling, een naslagwerkje maken wilt van jouw pad door het leven en je herinneringen op een handige logische wijze wilt documenteren.

Leidraad Timeline journal Lifetime editie inzien >

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/07/Quote-Kierkegaard.png

Kiezen maar: Welk Timeline journal past bij jou?

Verkeerd kiezen kan niet, beide Timeline journals zijn een plaatje en bieden jou een gave leporello om op los te gaan. Een bijzonder boek om verhalen in te vertellen, je eigen stempel op te drukken. Lekker schrijven, kliederen, vertellen, tekenen, plakken en verrijken… zo ontstaat jouw unieke tijdlijn. Een cadeau aan jezelf of juist om weg te geven! En wil je nog wat dieper in de materie duiken, een workshop Timeline journalen is dan een leuk idee! Check de agenda, je bent van harte welkom.

Het verschil zit in de Leidraad, het begeleidende boekje. En natuurlijk in de kleur, misschien vind jij er eentje mooier dan dan andere. Ze zijn allebei bijzonder, vernieuwend en verrassend. En als je eenmaal een tijdlijn gemaakt hebt, plopt er al snel een nieuw onderwerp op om een tijdlijntje te maken. Over je vakantie, de ontwikkeling van je kind, een jaar rond tuinieren, een booktracker voor alle boeken die jij dit jaar leest. Of een tijdlijn vol familieverhalen, een dagboek of planning. Welk Timeline journal kies jij? En als je ze gewoon lekker allebei kiest is verzending nog gratis ook 😉

Deel dit nieuwsbericht op social media!
Kies je Timeline journal
Shop

Vergelijkbaar nieuws