4 december 2022 | Nieuws

Winterworkshop bij Atelier Tortel Timelines

Op woensdag 28 december opent de Nijkerkse auteur Christa Smits de deuren van haar atelier. Na de lancering van twee boeken eerder dit jaar, organiseert Tortel nu ook creatieve workshops in het teken van Timeline journalen. Op deze middag in de kerstvakantie wordt gewerkt aan een Jaarplanner, een unieke tijdlijn voor 2023.

Aanmelden voor de winterworkshop Jaarplanner maken

Timeline journalen

Christa is auteur van de nieuw verschenen serie Timeline journals. De boeken bieden een werkwijze om verhalen, herinneringen en plannen te ordenen in de tijd. Dat geeft nieuwe mogelijkheden voor wie houdt van schrijven, journalen, creativiteit en zelfreflectie. Ben je nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat? In deze winterworkshop ervaar je de kracht van de tijdlijn. Na een korte introductie kan iedereen meteen aan de slag; een Jaarplanner voor 2023 is het resultaat. Plezier en creativiteit staan voorop, je hebt geen enkele ervaring nodig om aan te sluiten. Voor alle materialen en consumpties wordt gezorgd.

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/12/Winterworkshops-Timeline-journalen.png

De kracht van chronologisch werken

Christa: ‘Soms helpt het als je informatie chronologisch ordent in de tijd en daarbij geen bladzijde hoeft om te slaan. Dan ontstaat onmiddellijk overzicht en samenhang. Daarom bedacht ik een instrument om tijdlijnen uit te kunnen werken. Van een project, een vakantieperiode, de ontwikkeling van je kind of je levensverhaal.

Het Timeline journal heeft een bijzondere bindwijze: het is een leporello. Een prachtige naam voor een boek dat zigzag is gevouwen. Je kunt in de leporello werken als in een normaal notitieboek, maar vouwt het ook eenvoudig uit. Zo ontstaat een visuele weergave over een langere periode. En dat leent zich uitstekend voor een jaarplanning: waar zitten de knooppunten, waar zie je ruimte om rust in te bouwen? En hoe zorg je dat je je dromen en verlangens plek geeft in de tijd?’

Lees ook de blog vol inspiratie over het maken van een jaarplanner

Deel dit nieuwsbericht op social media!