Publicaties over Tortel Timelines

Neem contact op met Christa Smits voor interviews, beeldmateriaal of proefexemplaren van het Timeline journal.

Libelle Zomer Vakantieboek 2023

Juni 2023

Lekker lezen én meteen aan de slag met een vakantieverslag op een tijdlijn. Dat kan met het Libelle Zomer Vakantieboek 2023, waarin een groot artikel verschenen is over Tortel Timelines. ‘De tijdlijn gaf mij inzicht, zodat ik weer vooruit kon.’

Christa Smits vertelt niet alleen over haar leven en werk, je vindt een complete aanpak om een mooie traveltijdlijn te maken. 12 pagina’s lees- en timeline journalplezier!

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2023/06/Interview-Christa-Smits-Libelle-Vakantieboek-2023-2.png

Timeline journals in de Happinez: 'Dat ruimt op'

Januari 2023

Het woord dat ik mezelf meegaf voor dit nieuwe jaar: zachtheid. En tot mijn grote verbazing staan de Timeline journals precies in deze editie van de Happinez… met het thema ‘Omring je met zachtheid’.

Happinez:’ Door letterlijk een chronologische lijn aan te brengen in verhalen, in persoonlijke levenslessen en gebeurtenissen, kun je tot inzichten komen. Er ontstaat een groter plaatje, dat biedt samenhang en zorgen voor meer ruimte in je hoofd…

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2023/01/Timeline-journals-in-Happinez-scaled.jpeg

In gesprek met Loes van Freubelweb

Januari 2023

Hoe kwam ik bij Timeline journalen? Hoe is het boek tot stand gekomen? En wat kun je er allemaal mee? Ik sprak Loes van Freubelweb, en terwijl ze zit te handwerken babbel ik erop los.

Review Timeline journal - Lifetime editie

November 2022

Een uitgebreide review die ik je niet wil onthouden. Want je krijgt een mooi kijkje in de Lifetime editie!

Waarom schrijven in een dagboek zo goed voor je is

Juli 2022

Autobiografisch schrijven op een tijdlijn: dat is dagboek schrijven in een nieuw jasje. Journalist Otje van der Lelij zocht voor Flow Magazine uit wat het je kan brengen en maakte zelf een Timeline journal voor haar relaties.

‘In een Timeline journal schrijf je (autobiografische) teksten op een tijdlijn, zodat je met een helikopterview kunt reflecteren op je leven. Deze keer neem ik niet mijn carrière als focus maar de belangrijkste relaties in mijn leven: wie zijn belangrijk voor me geweest? Wat heb ik van ze geleerd? Wie met een nieuwe vraag het verleden in duikt, krijgt nieuwe antwoorden terug.’…

Lees het artikel van flow Magazine

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/07/Quote-Kierkegaard.png

Boekpresentatie: Uitvouwbaar bullet journal goed ontvangen

‘Ik ging er helemaal op aan!’ Dat was de eerste en enthousiaste reactie van Marina Lanting van boekhandel Roodbeen, toen Christa Smits haar een tijd geleden kwam vertellen over haar Timeline Journal. ‘Dit is een boek waar veel mensen wat aan zullen hebben’, aldus Lanting.

Christa mocht het Timeline journal, de eerste in een reeks boeken presenteren bij haar vertrouwde boekhandel, in haar woonplaats Nijkerk. Ze overhandigde het eerste exemplaar aan Gabby Voncken. Christa: ’Als je een goed idee hebt, helpt het zo als er mensen zijn waar je mee kunt sparren, die je aanmoedigen en zuurstof geven aan de eerste vonkjes inspiratie.

Ook de Uitgever van BBNC/MUS was erbij. Nicole Neven vertelt dat ze eigenlijk meteen wist dat ze iets bijzonders in handen had. Door corona werkten Nicole en Christa op afstand, wat helemaal geen probleem bleek. Het harmonica drukwerk, een leporello van 8 meter lengte is uniek!

Een terugblik van Nijkerk Nieuws op de Boeklancering van het Timeline journal bij Boekhandel Roodbeen in Nijkerk.

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/07/christa-smits-in-de-media.png

Zin Magazine: ‘Chronologisch journalen is onverwacht krachtig. En leuk!’

Mei 2022

Om een ander perspectief op haar eigen leven te krijgen, en voor rust en ruimte in haar hoofd, bedacht Christa Smits het Timeline Journal. Ze gelooft in de kracht van verhalen. En ziet ieder mensenleven als een unieke reis. Nu kan ook jij jouw leven en belevenissen door de jaren heen vastleggen in een prachtig uitvouwbaar boek.

Lees het artikel in Zin Magazine

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/07/Artikel-Timeline-journal-in-Zin-Magazine.png

Flow Magazine: Timeline journaling... Lijn in je leven

Heel bijzonder: Flow Magazine besteedt in Flow 4 wel zeven pagina’s aan Timeline journalen. ‘Autobiografisch schrijven op een tijdlijn: Journalist Otje van der Leij zocht uit wat het kan brengen en ging ermee aan de slag.’ Naast een prachtig artikel en pakkende quotes vind je in de Flow ook twee uitklapbare tijdlijnen. Een helemaal in het teken van liefde en vriendschappen en eentje in kader van familie.

‘ Door van een afstandje te kijken naar het landschap van je herinneringen en de route die je hebt gevolgd, ontdek je patronen’

Zelf zin een levenslijn te maken? De Lifetime Editie van het Timeline journal staat in het teken van autobiografisch werken en biedt een complete methode

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/08/Flow-magazine-4-en-Timeline-journalen.png

Boekrecensie Bookaddict: In the Spotlight - Timeline journal

April 2022

‘Journaling next level, ik ben helemaal verliefd’, schrijft Priscilla van @BookaddictNL. Zij onderwierp het Timeline journal aan een nauwkeurig onderzoek en is enthousiast. ‘Uniek en bijzonder, daar hou ik van.’

Voordelen die zij meteen al ziet: Je hoeft niet meteen heel creatief te zijn om toch van start te kunnen, de Leidraad helpt je uit de startblokken met heel veel tips en trucs. Zowel privé als zakelijk in te zetten. En ze is enthousiast over de kwaliteit en de fijne slipcase.

Lees de hele boekrecensie van @BookaddictNL

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/07/Boekrecensie-@BookaddictNL.png

Video: Timeline journal, een boek uniek in de wereld

Maart 2022

Ely Hackmann van Nijkerk Nieuws bezoekt Christa Smits thuis en vraagt haar hoe zij tot het fenomeen timeline journalen is gekomen. Wat ging daaraan vooraf? Wat heeft Christa zelf aan het werken met een tijdlijn en wat is een Timeline journal eigenlijk?

Bekijk de video 

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/07/Nijkerk-Nieuws-Video-Christa-Smits.png

Boekrecensie Mamascrapelle: Overzicht creëren met een Timeline Journal

April 2022

Toegegeven… een Timeline journal is een nieuw fenomeen. Een als harmonica gevouwen boek, dat je uit kunt vouwen. Ellen van Mamascrapelle schrikt er even van terug. Zal zij houvast vinden in het Timeline journal?

Na het lezen van de Leidraad stromen de ideeën: Het Timeline journal inzetten in de opvoeding en om mooi overzicht te creëren voor het overgangsjaar, groep 8. Reisverhalen, receptenboek, zwangerschapscadeau.

‘Nu heb ik eigenlijk weer teveel mogelijkheden voor wat ik met het Timeline Journal kan doen. Met welk plan zal ik eens beginnen?’ verzucht Ellen.

Lees haar hele boekrecensie op Mamascrapelle.nl

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2021/09/Timeline-journal-starten.png

Boekrecensie Connie's Boekenblog: Eerste indruk Timeline journal

April 2022

Connie probeerde het Timeline journal uit en gaf haar eerlijke mening. Een korte impressie van haar bevindingen: ‘Het is een prachtig journal om zelf aan te schaffen of cadeau te geven. Met de luxe uitstraling, het stevige papier en het erg complete instructie boek is dit een prachtig journal om herinneringen momenten in vast te leggen die je koestert en wil bewaren.

Door de instructies is het laagdrempelig om mee te beginnen, en tegelijkertijd stimuleert het om er een geheel eigen draai aan te geven. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt en ‘the sky is the limit’ wat mogelijkheden betreft.

Lees de hele recensie van het Timeline journal op Connie’s Boekenblog.

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/01/Leporello-en-Leidraad-Timeline-journal.jpg