Timeline journalen

Tortel Timelines ontwikkelt allerlei werkvormen op het gebied van Timeline journalen. Zodra je informatie chronologisch uitwerkt vind je meteen nieuw perspectief. Eerder verscheen al het Timeline journal, nu alleen nog  beschikbaar als onderdeel van een workshop.

Een Timeline journal is een uitvouwbaar notitieboek, met daarin een lijn, het vormt de basis waarop je informatie eenvoudig ordent in de tijd. Met woorden en teksten, maar ook met handlettering, foto’s of tekeningen. En als je zoekt naar inzicht over een langere periode vouw je het boek uit. Dat geeft een heel wat fijner en sneller overzicht dan wanneer je werkt in een boek waarvan je de bladzijde omslaat. Er zijn twee edities: de Basisuitgave en de Lifetime editie, een Timeline journal helemaal in het teken van je levensverhalen.

Wil je zelf de kracht van Timeline journalen ervaren? Check de agenda en schrijf je snel in.

Naar de shop
Ontdek de workshops van Tortel Timelines
Agenda

Ontdek een nieuwe werkwijze om letterlijk lijn aan te brengen in je verhaal. Voor iedereen die houdt van schrijven, journalen, creativiteit en zelfreflectie. Of je nu geniet van ordenen en structureren, of juist een creatieve insteek zoekt, timeline journalen  invullen op een manier die bij jou past. Een mooie reis, je zwangerschap, vragen over je loopbaan, of je complete levensverhaal. Check de agenda voor leuke workshops

‘Je ordent informatie chronologisch en krijgt nieuwe inzichten cadeau’

Al snel ontstaat overzicht, krijg je gelegenheid om uit te zoomen en zul je nieuwe verbanden ontdekken. Hoe meer je toevoegt aan je tijdlijn, hoe meer je eruit haalt. Je pakt het erbij om nog eens terug te blikken. Of juist vooruit, om zicht te houden op tijd tijdens een project of studie.

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2021/09/Over-Tortel.jpg

Dit brengt Timeline journalen jou:

  • Een creatieve off line werkvorm voor wie houdt van schrijven, visualiseren en ordenen. Ben je fan van planners, de bullet journal, of werken in een dagboek? Ontdek hoe je op een tijdlijn nog zoveel meer nieuwe dingen kunt doen
  • Eindelijk overzicht en kans om uit te zoomen: ontdek meer over wie je bent en wat bij je past. Die kans tot zelfreflectie kun je inzetten in een coachingstraject of als je vragen hebt over de next step in je loopbaan.
  • Een manier om alle flarden informatie uit je geheugen, maar ook uit oude agenda’s, fotoboeken en brieven, bij elkaar te brengen en te ordenen op een tijdlijn. Of om alles wat je nog moet doen alvast overzichtelijk te plannen. Resultaat: een opgeruimde geest en een mooi document om te bewaren en gaandeweg aan te vullen.
  • Broed jij op een autobiografie, zou je memoires wel willen optekenen? Zoek eerst naar de rode draad, het verhaal dat verteld wil worden en misschien vind je door de inzet van het Timeline journal de ruggengraat van jouw boek.
  • Een handige gespreksstarter; je tijdlijn is het perfecte vertrekpunt voor een betekenisvol gesprek met familie, vrienden of coach.
https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2021/09/Woorden.jpg

Het Timeline journal heeft een bijzonder format: het is een leporello. Een prachtige naam voor een boek dat zigzag is gevouwen. Je kunt in de leporello werken als in een normaal notitieboek, maar kunt het ook gedeeltelijk of helemaal uitvouwen. Zo ontstaat een visuele weergave over een langere periode. Momenteel is het Timeline journal beperkt beschikbaar. Daarom biedt Tortel Timelines het boek alleen aan als onderdeel van een workshop

Voordelen van werken met een leporello
Veel mensen gebruiken een agenda of bullet journal om een weekplanning of jaaroverzicht te maken. Of ze hanteren een dagboek om ervaringen en herinneringen in op te schrijven. Maar zodra je de bladzijde hebt omgeslagen ben je de context kwijt, is zicht op tijd verdwenen. Met het Timeline journal leg je alle puzzelstukjes als het ware op hun plek en vind je een heel nieuw perspectief. De leporello biedt je zicht op lange lijnen, episodes, context en verbanden…

De naam Leporello
Leporello was de knecht van Don Giovanni (uit de gelijknamige opera van Mozart uit 1787). Hij hield voor zijn meester een lijst van minnaressen bij. Dat waren er nogal wat; Leporello gebruikte voor zijn administratie een harmonicaboek, omdat op toneel zo mooi zichtbaar werd hoe lang de lijst wel was. Deze drukvorm draagt daarom nog steeds zijn naam: de leporello.

https://www.torteltimelines.nl/wp-content/uploads/2022/01/IMG_5775-scaled.jpeg