Levensloopjes

Een Levensloopje is een laagdrempelige wandeling op een prachtige plek in de natuur. De cadans van het lopen brengt je in het hier en nu. Middels kleine opdrachtjes en uitdagende vragen zet je je autobiografische geheugen aan het werk. Kom in beweging en werp een frisse blik op je pad. Zo ontstaat ruimte voor reflectie en neem je de wijsheid van het bos én je eigen levensverhalen mee naar huis.

Levensloopjes in de Agenda

Wat zijn Levensloopjes?

Levensloopjes vormen een eerste kennismaking met autobiografisch werken en raken thema’s als verbinden, loslaten, licht, ruimte en veerkracht. Wie je vandaag bent hangt samen met het pad dat je al hebt afgelegd én hoe je herinnert. In de natuur gaan we daarmee aan de slag, de natuur als spiegel. Je zintuigen worden aangesproken, de ontmoeting en beweging creëren ruimte tot reflectie op je eigen levenslijn. Herinneringen zijn reconstructies van eerdere ervaringen en vormen als het ware het huis waarin we wonen. We zetten de ramen open, zoeken nieuwe invalshoeken en wie weet ontstaat zomaar een nieuw perspectief en een ruimer verhaal om in te wonen.

‘Een levensloopje is een cadeautje aan jezelf’

Zelf een Levensloopje ervaren?

Levensloopjes zijn er in allerlei vormen en maten. In de agenda vind je wandelingen waar je meteen op in kunt schrijven. Het zijn lichte wandelingen van ongeveer 3 kilometer (tenzij anders aangegeven) en deze vragen om geen enkele voorkennis of ervaring. Lopen wordt afgewisseld door laagdrempelige werkvormen, die je meteen aan het denken zetten. We wandelen op verschillende locaties en geen enkel Levensloopje is hetzelfde. Behoefte aan een frisse blik op je pad? Als je eenmaal een Levensloopje gewandeld hebt, loop je vast nog eens met ons mee.

Levensloopjes zijn onder begeleiding van Christa Smits.

Aanbod Levensloopjes

Zoek jij een Levensloopje op maat? Neem dan contact op met Tortel Timelines dan maken we een passend aanbod.

Tortel Timelines organiseert:

  • Zakelijke Levensloopjes in kader van teambuilding of teamontwikkeling. Of als fijne werkvorm voor een lunchwandeling, waarin ontmoeting, beweging, natuur en reflectie plek krijgen. Leer elkaar, naast het werk, ook op andere wijze kennen en werp een frisse blik op jezelf, elkaar en de samenwerking.
  • Levensloopjes voor families. Kom in beweging en leer elkaar op lichte wijze een beetje beter kennen. Ontdek de lijn die jullie gezamenlijke verleden vormt en neem de verhalen mee naar de toekomst.
  • Een Levensloopje met je vrienden? Op een belangrijk moment zoals bij een huwelijk of een geboorte? Een Levensloopje kan een overgang markeren, ontmoeting verdiepen en lichtheid brengen. Laat weten wat je zoekt, samen zoeken we naar de juiste invalshoeken.
  • Individuele Levensloopjes, om diepgaander in te gaan op een door jou zelfgekozen thema. Neem contact op voor meer informatie.

Over Christa Smits

Christa is eigenaar van Tortel Timelines en bedacht journalen op een tijdlijn. En daarbij heeft de levenslijn een streepje voor bij Christa: ‘Je levenservaring is een schat om regelmatig in te zetten. Je identiteit hangt heel nauw samen met je herinneringen. Het geeft rust om de lijn daarin te ontdekken en verhalen te vertellen en bewaren. Daar zit tegelijk een beetje speling in, je kijkt immers naar het verleden door de bril van nu. Soms helpt het om nieuwe verhaallijnen te vinden, op zoek te gaan naar andere invalshoeken en begrip. Een tijdlijn inzetten is een krachtige methode voor zelfreflectie.’

Ben je in de natuur, dan krijg je al zoveel aangereikt. Zet je zintuigen aan; alle thema’s die ook in jouw leven spelen zijn in de natuur zichtbaar. Dat in combinatie met beweging en ontmoeting… met Levensloopjes raken we lichtvoetig onderwerpen aan die ieder mens tegenkomt op z’n levenspad.

Naast auteur van het Timeline journal is Christa hoofdredacteur van de corporate website van Rijkswaterstaat. Zij heeft jarenlange ervaring als strategisch communicatieadviseur, vindt haar roots in social work en deed een opleiding tot natuurgids.

Haar nieuwe boek, de Lifetime editie van het Timeline journal, verwacht in het najaar van 2022, staat helemaal in het teken van levensverhalen. Levensloopjes sluiten naadloos aan op deze nieuwe manier van autobiografisch werken.

Ervaringen van anderen met Levensloopjes

‘Wat een mooie en fijne manier om bij jezelf stil te staan. De oefeningen zijn verhelderend, het wandelen en delen van ervaringen brengen daar rust en verdieping in. Heel mooi concept.’

‘Jullie creëren een veilige sfeer, waardoor ik echt bij mezelf kon komen. Wat heerlijk dat jullie allebei zoveel rust uitstralen. Oprecht en authentiek.’

‘Een levensloopje is even echt stil staan bij jezelf en gronden in de natuur. Zo ontstaat op heel ontspannen wijze ruimte voor reflectie.’

‘Warm, deskundig, vrij en zacht… zo heb ik jullie begeleiding ervaren. Ik hoop dat er nog vele Levensloopjes volgen.’

Filter Filter

Categorieën

Boek
Levensloopje
Workshop

Zoeken op inhoud

Geen resultaten gevonden

Voor dit woord of deze combinatie van woorden is geen resultaat gevonden. Probeer een ander zoekwoord.

Geen resultaten gevonden

Voor dit woord of deze combinatie van woorden is geen resultaat gevonden. Probeer een ander zoekwoord.